Aloe Vera

Aloe Vera är en växt som utvecklats till att bli en marknadsledande hudvårdsprodukt, som säljs i många olika utföranden.


Aloe Vera

Aloe Vera – en mirakelväxt

I Afrika och Europa har Aloe Vera använts i flera århundraden i kosmetisk och medicinsk syfte. Det går att spåra Aloe Verans hälsofrämjande egenskaper långt tillbaka i tiden och den har kommit att kallas för mirakelplantan.

Växten används idag i en mängd olika produkter allt från hudkrämer till vatten med hela bitar av Aloe Vera i. Ett tips är att alltid ha med sig en tub med Aloe Vera Gelly på resan, i segelbåten eller i handväskan. Skulle du bränna dig på grillen eller bli stungen av ett bi ska du snabbt stryka på Aloe Veran för att slippa smärta och fula ärr. Sår läker även de mycket snabbare.

I läkemedel

Växten har till och med letat sig in i läkemedel som säljs på apoteket. Då Aloe Vera även har en klådstillande effekt finns den numera i exempelvis läkemedel mot hemorrojder och ändtarmsbesvär.

Fler huskurer

Aloe Vera hjälper även till att stilla klåda vid underlivssvamp och vissa kvinnor tycker till och med att de blir helt botade av gelén. Fotsvamp går även den att behandla med ren Aloe Vera. Sår kan läka sig finare över natten och finnar i ansiktet är ett minne blott om du använder Aloe Vera-hudserien.

Se till att köpa rätt

När du ska köpa Aloe Vera Gel, som bör vara 100 procent ren, är det viktigt att kolla på innehållsförteckningen. Leta efter Aloe Barbadensis som är växtens riktiga namn. Namnet bör stå först i innehållsförteckningen och produkten bör innehålla över 95 procent Aloe Vera, för att vara bra. Många produkter luras med att utge sig för att vara en bra produkt, men så visar det sig att 50 procent består av vatten.

Eftersom att Aloe Vera de facto har egenskaper som är mirakulösa är det viktigt med rätt produkter för att få ut de positiva effekterna. En ”riktig” Aloe Vera Gel är genomskinlig och lite, lite gulfärgad. Detta betyder att de Aloe Vera Geléer som är gröna innehåller färgmedel.